Valmuer

Har en valmueplante som har fått vokse seg stor i et litt bortgjr t bed bak tørkestativ, tilhenger og vedkapp. På mine runder i hagen har jeg sett at det har kommet mange knopper på den i år, før om årene har det bare vært 2 eller 3.

På søndag sa jeg til Gamle Gubbeb Grå at de første valmuene kom til å blomstre i løpet av uka, og hva lyste mor meg da jeg sto og ventet på at tevannet skulle bli varmt i går morges? Jo, den første knall røde og flotte valmuen. I dag var det to.  De er så store og flotte, virkelige blikkfang.

Jeg har prøvd å samle frø og få de til å komme i andre og mer synlige blomsterbed, men då langt uten hell. Er det noen som har noen gode råd å komme med?

Sterke, store, nærmest ville vslmuer passer denne kjerringa bra så disse vil jeg gjerne ha flere av.

10 kommentarer
  1. Wow! Flott bilde av nydelige blomster. 😃😍 Så veldig grønne fingre har jeg dessverre ikke, så avstår å komme med råd. 😅 Ønsker deg en fin kveld.

  2. Nydelige valmuer!
   Vet ikke hvordan du kan få dem til å spre seg, men det er sikkert noen andre som vet.
   Nå prøver jeg å kommentere fra dataen og ikke telefonen, så da håper jeg kommentaren går igjennom.

  3. Hos meg vert alle gule! Og dei spreier seg som ugras. Kanskje vi kan byta frø? Har alles fått vita frå ein ekspert at valmuer helst spreier seg via kraftige rotutstikkarar.

   1. Ok, kanskje vi kan bytte rotutstikkere? Tar gjerne gule valmuer og jeg!
    Men kan godt sende deg noen frø når den tid kommer. Send meg adressen din. Du finner kontaktinformasjon hvis du trykker på “om meg” på topplinje på bloggen

  4. Disse er nydelige. Orient valmue heter den vel. Jeg hadde en stor en, men i år har den ikke kommet skikkelig. Mange sier at de sprer seg så voldsomt. Men det har ikke vært noe problem hos meg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg