Ferdig, helt ferdig….

Da har kjerringa deltatt på sin første kondisøkt siden gymtimene på videregående Treningen er over og tegningen over er ganske dekkende for hvordan jeg følte meg da jeg vaklet tilbake til rommet mitt.  Vel inne på rommet satt jeg lenge på pinnestolen ved skrivebordet før jeg orket å kle av meg og gå i dusjen.

Lek i hallen innbefattet som jeg tenkte, stafetter. Første “lek” var at vi ble delt i 4 lag og vært lag gikk i hvert sitt hjørne av gymsalen. Så tok en av fysioterapeutene og la kortene i en kortstokk med bildesider ned utover gølvet i sirkelen midt i hallen. En og en fra hvert lag skulle så gå raskt frem til sirkelen, trekke et kort, og hvis det var riktig farge ta det med tilbake til kroken sin. Var det feil farge måtte man gå tomhendt tilbake og beste mann på laget kunne gå for å trekke kort. Første lag som fant alle sine 13 kort vant.

Det ble noen gåturer frem og tilbake før vi var i mål. Jeg var rimelig svett og timen hadde så vidt begynt. Vi vant, forresten.

Gleden over seieren var kortvarig for min del. For nå var det klart for omgang to av den samme leken. Bortsett fra at nå skulle vi jogge eller løpe til sirkelen.

Det ble helt klart jogging ( hvis man kan kalle det det) og ikke løping på meg. Og det skulle ikke mange joggetrinn til før ankelen begynte å gjøre vondt. Ikke mye,men litt.  Rygg og hofter og. Men det er jeg jo vant til. Vel, vi vant denne runden og.

Nå skulle vi leke 4 på rad. I min barndom var det et spill vi satt forholdsvis rolige ved spisebordet når vi lekte med. Ikke det her.

Det ble ruta opp 4X4 ruter på gulvet og så skulle 2 og 2 lag konkurere mot hverandre. Vi fikk delt ut 4 sånne vester som man bruker når man deler inn i lag ved ballspill. Så skulle en fra hvert lag  løpe frem til rutenettet og legge fra seg sin vest, og så løpe tilbake for at nestemann på laget gjorde det samme til et lag fikk 4 vester på rad.

Hadde alle tenkt like solidarisk som meg så hadde en slik omgang gått rimelig raskt. Men så var det jo det elementet at det går an å ødelegge for motparten. Og når 4 vester var plassert kunne man flytte på sitt eget lags vester.  Tre omganger i hver runde og alle lag måtte spille mot alle. Løpe, tenke og også prøve å ha lik strategi innad i laget.  3X3 omganger.

Jeg så at det tynnes litt i rekkene på enkelte lag etter hvert. Det ble fylt på med fysioterapeutene Vi har jo alle våre utfordringer. Men jeg holdt hele timen ut, selv om farten langt fra var like stor som hos de raskeste.  Selv om jeg ikke har noe vinnerinstinkt i slike saker, følte jeg en viss triumf da jeg plasserte vesten som gjorde at laget mitt vant den siste omgangen.

Etter å få utdelt timeplanen for neste uke var det bare å vakle tilbake til rommet, hente seg litt inn, få tatt en dusj og så var det helg. Tok vel tre kvarter før jeg startet bilen og satte snuta hjemover.

12 kommentarer

Siste innlegg