Gårsdagen.

Noen brukte gårsdagen til å vandre på vakre Jær-strender. (Tror i det minste det kalles Jæren der Vibbedille var på tur.)
Jeg derimot brukte dagen i hovedstaden. Og gjett hva, det skal jeg i dag og. Kjenner at jeg er sliten nå, men setter på meg det optimistiske smilet, bøyer nakken og går på. Det er ikke meg det er synd på.

Siden vi var på Ullevål i går måtte jeg jo ikke bare oppom og stirre på blokka hvor jeg bodde på hybel. Jeg måtte jo selvsagt bortom paviljong B, en av de eldste byggene på Ullevål.  På 80-tallet huset den Ullevål Radiografhøgskole, og det var altså her jeg fikk min radiografutdanning. I det minste teoridelen av den. Praksis hadde vi ute på forskjellige sykehus. I dag er bygget syehusmuseum.

Gud hvor mye gøy vi hadde i det bygget. Vi hadde tilgang på skolen 24 timer i døgnet, måtte bare hente nøkkel i hovedporten. Her hadde vi studentfester og her hadde vi kolokvigrupper med tilkjørt mat fra Kinaekspressen, gjerne til det lysnet av dag.

Etter Ullevål sykehus tok vi turen opp til Damplass i Ullevål Haveby. Der hadde vi avtalt å møte Datteren til en kaffekopp. Ullevål Haveby er Gamle Gubben Grås barndomsparadis. Det finnes vel knapt et mer idyllisk sted i hele Oslo enn Damplass i Havebyen. Så å sitte på kaffeen her en solskinnsdag og se på teglsteinsbygg og frodige blomsterhaver gir ro i sjela.

Dessverre var dammen tørr og området litt preget av noe vedlikehold på en av bygningene så jeg fikk ikke tatt det bildet jeg hadde planer om.

I grunn ble det mer kos og skravling enn fotografering. Har du ikke vært i Havenissebyen er det vel verdt et besøk.

Vi hadde snakket om å ta en tur til Roseslottet. Så turen gikk oppover mot Holmenkollen. Dessverre hadde vi gjort litt dårlig research, så Roseslottet stengte klokka 17 fant vi ut. Så siden klokka var 17.04 da vi fant ut det gikk vi heller en liten runde i området ved Holmenkollen. Har ikke tatt en skikkelig titt på bakken etter utbyggingen for en del år siden. Den var flott – og stor. Flott område.

Uten mat og drikke duger verken helter, kjerringer eller gubber. Så etter hvert begynte vi å bli sultne igjen. Vi ble enige om å finne et sted å spise mens vi reiste hjemover. Noen sa “ordentlig mat – og ikke burger”, så da havnet vi på Norges eldste vershus, Vertshuset på Bærum verk.
Elg-carpacio, piggvar og et fat med oster til dessert må da sies å være “ordentlig mat”? Osten ble dessverre spist før jeg husket å ta bilde av den.

Det ble en dag full av mange minner, mange tanker men og flere gode opplevelser.
Nå er vi klar for en ny dag og det den måtte bringe.

 

 

 

11 kommentarer
    1. Jo strendene er jærstrender (De langs kysten) men det er lange strekk der som ikke er strender, som der me gikk i går; Kun stein og svaberg 🙂 Me startet på en liten strand og avsluttet på en liten strand 🙂

  1. Viktig å lage seg gode dager, for de vanskelige kommer helt av seg selv.❤️ Etter å ha lest flere av innleggene dine, ser jeg at vi sliter med noe av det samme for tiden. Masse lykke til! 🥰

  2. Viktig å lage seg en god tur av disse tråkige turene deres…Håper prøver og alt går bra etterhvert..
   Krysser fingre og sender over mange varme tanker.
   Og maten så nydelig ut!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg