Hytte kos?

Jeg våknet i går av at vinden ulte rundt hyttehjørnene, regnet trommer hardt på blikktaket og pisket mot soveromsvinduet.  Det første og nesten eneste jeg klarte å tenke på, annet enn at det tydeligvis var drittvær ute, var at jeg måtte en tur ut og ned på utedoen langt nede i lia. Det var en kald opplevelse kun iført blondetrøye, og da mener jeg KUN iført blondetrøye! Vel, klokka hadde passert 7, på tide å starte dagen.

Gamle Gubben Grå sto også merkelig nok opp og lagde frokost mens jeg skrev dagens første blogginnlegg. Viktig med arbeidsdeling!

Etter frokost hadde været bedret seg betraktelig, og Gamle Gubben Grå trillet inn vinterveden mens jeg tok oppvasken og ordnet litt inne i hytta.

Det var da jeg skulle vaske spisebordet jeg fikk ideen.  Ubehandlet furubord er liksom litt arbeidskrevende å vedlikeholde og ivareta.  Det er drikkebrikker og skuring, Og egentlig har jeg alltid tenkt meg ei litt mørkere bordplate, gjerne lakket.
Jeg vet akkurat hvilken farge jeg kunne tenke meg, og hvordan type kombinert lakk og beis jeg hadde tenkt å bruke.  Jeg har en boks av slik lakk på hytta, men i feil farge.  Den blir for gyllen og for lys.  Skulle jeg spørre Gamle Gubben Grå om å få låne bilen og dra ned til Bagn og handle lakk-beis?
Så falt blikket mitt på boksen med beis som jeg har brukt på veggene i stue og kjøkken.  Den er ganske mørk. To strøk med den ville gi bortimot den fargen jeg er ute etter.  Men kunne den lakkes? Jeg er ikke så god på slikt.
Jeg leste på boksen.  Jo den kunne vokses eller lakkes etter et døgns tørketid.  Voks har jeg liten erfaring med, eller ikke den beste erfaring med.  Men lakk var jo akkurat det jeg ønsket. Mørk og blank bordplate.
Hos meg tar det sjelden lang tid fra tanke til handling, så da Gamle Gubben Grå kom en tur inn i gangen under vedtrillinga var jeg halvveisferdig  med å beise bordet.
Det ble så bra! Fremdeles har jeg igjen ett strøk med beis og noen lag med lakk.  Det kommer til å bli helt perfekt!!

Etter beising av bordplate måtte jeg ha kaffe ute i sola sammen med Gamle Gubben Grå, og så hjalp jeg han med litt komplisert trefelling.  Det kan du lese om i innlegget Gamle Gubben Grå og kjerringa gjør ting de ikke kan.

Men arbeidslysten tok ikke slutt av litt vedhogst.  Så mens Gamle gubben Grå gjorde opp veden, gikk jeg inn for å vaske skikkelig over hyttegulvene.  For ørtene gang irriterte jeg meg over at kjøkkengulvet skulle vært malt.

Så da gikk jeg en tur ned til Gamle Gubben Grå og spurte om vi hadde mer gråmaling.  Det hadde vi, så da var te det selvsagt ikke mange minuttene før jeg var i full gang med å male kjøkkengulvet.

Da det var gjort begynte jeg å bli både sliten og sulten. Så når Gamle Gubben Grå var ferdig med veden pakket vi ut av hytta og satte kursen hjemover.

Det tok litt tid før vi nådde bygda, før vi nådde igjen en bølinger ungdyr på vei hjem fra sommerbeite.  Slikt er bare kos, og det var jo ikke noe som hastet.

 

11 kommentarer

Siste innlegg