Jeg, en løgner…

Her postet jeg et innlegg på morgenen  Jeg er faktisk bare ei helt vanlig kjerring…. men det er bare tull. Bare løgn og fanteri.  For jeg er så langt fra ei vanlig kjerring som det går an å komme.
Jeg skulle sette en bolledeig nå i formiddag. Ferie og tid til baking.  Fersk gjærbakst er alltid godt. Og det å lage en bolledeig er jo slikt alle kjerringer kan.  De fleste bruker ikke oppskrift en gang.  Dette ligger i ryggmargen, nedarvet fra mor til datter i 5 generasjoner.
Jeg brukte oppskrift. Men klarte jeg å følge den?
Jeg mener. Det å følge en helt vanlig bolleoppskrift. Såpass må man kunne forvente av ei kjerring. Men ikke av denne kjerringa.  Det gikk bra en stund.  Klarte å blande sammen alt det tørre. OK så tok jeg kardemomme og salt på en slump, men om det kommer et korn for mye eller lite av det har lite å si på det endelig resultatet.  Tror det ble litt for mye kardemomme, jeg liker kardemomme, og litt for lite salt. Er litt usikker på om salt egentlig har noe å gjøre i en bolledeig. Så skulle det smeltes margarin eller bruke olje. Jeg er ei kjerring av den litt gamle skolen, så valget falt på margarin.  Margarinen ble smeltet, og så helte jeg melka opp i den smeltede margarinen slik at det skulle bli riktig temperatur.  Syntes den ble litt i kaldeste laget, men helte den opp i bollen med alt det tørre og satte igang Kenvooden med eltinga.
Det ble ikke deig. Så mer ut som velling.
Hodet mitt begynner å resonere.  Det var topp på litermålet før vekta viste korrekt mengde hvetemel.  Så helte jeg i 0,7 liter melk pluss den smeltede margarinen. Sikkert rundt 8 desiliter væske.
Det kommer aldri til å bli en fast fin deig av nesten like store mengder mel og væske.   Her må mer mel til.
Men hvor mye? Nok en gang. Det hadde ei helt vanlig kjerring instinktivt visst.  Ikke jeg. Jeg prøver meg frem. Deigen ser ok ut, der den forhåpentligvis står og hever.  Hvis den hever da…  væska var jo litt kald.  Deigen var ikke lunken og fin da jeg kjente på den (Måtte jo ha en liten smakebit)

Vel bollene ble ok… ikke perfekte, men helt ok. Akkurat som meg. Ikke perfekt, men helt ok!

9 kommentarer
    1. Filosofien sier at ingen mennesker er “vanlige”, men unike personligheter, og absolutt alle har sin egen spennende livshistorie!
      Hvert menneske er en bok.
      Dermed er alle både unike og vanlige på samme tid, da det er vanlige er å være unik.

      Så har du de som ikke tror at andre er like spesielle som de selv er 😉

      Flotte boller, ser gode ut!

      1. Er enig i at vi alle har vår egen unike historie. Men i en bok jeg leser nå forsøker man å bevise at ingen eller svært få er så eksepsjonell unike. At i stedet for å strebe etter å bli unik, og føle seg mislykket hvis man ikke blir fotballproff, toppblogger, popstjerne osv. Så skal man være fornøyd med å være akkurat den man er. Tror en slik filosofi også kan være sunn.
        Men ja, vi er alle unike.

    2. Synes i alle fall bollene dine så helt imponerende ut, etter min målestokk 😀 Du fikk det jo til da, og en vanlig kjerring er en kjerring god nok. Selv om ingen av oss er særlig vanlige 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg