Kjerringa lager vegetarmiddag

Jeg lovet dere i innlegget Om å redde verden og å ta seg vann over hode  at det skulle komme et mat-innlegg. Vi håpet vel alle at jeg skulle huske å i det minste ta ett bilde før maten var borte vekk.  Og vet dere hva, i dag overrasket jeg nesten meg selv, så her kommer oppskrift på Gratinert veggis nachos.  Ja du leste riktig, skikkelig vegetarmat fra kjerringa i dag.

Jeg begynte med å finhakke en løk, 2 fedd hvitløk og en rød chili. I dag var jeg vill og gal og droppet å rense ut frøene i chilien.

Så lot jeg løk, hvitløk og chili frese i olje i ei gryte til løken var blank.

Tilsatte så en boks hakkede tomater, en ss sukker og en klunk rødvinseddik.

Dette skulle så småputre et kvarters tid.

Så delte jeg noen cherrytomater i biter og puttet i gryta sammen med en boks brune bønner.

Stekeovnen ble varmet til 225 grader.

Jeg fant frem en ildfast form og fordelte halvparten av en pose nachochips i formen. Så fordelte jeg halvparten av bønnemiksen og strødde over en halv pakke revet ost.  Fortsatte så med nok et lag nachochips resten av bønnerøra og resten av osten og lot dette få et 10 minutters opphold i ovnen.

Når jeg tok formen ut av ovnen fordelte jeg finkutta avokado, rødløk, tomater, grønn chili reddiker og syltet jalapenos .

Så serverte jeg det hele med en stor klatt rømme.

NB! Husk godt med drikke til, for det er mye og sterk smak.

Ps hvis man er like anti-vegetar som Gamle Gubben Grå går det visst fint å strø finkutta baconbiter over retten når den er ferdig og kjerringa har snudd ryggen til…

11 kommentarer
    1. Da jeg så chili, sa jeg til meg selv at her er det mat for meg:) Jeg elsker chili og det er bra at oppskriften er gratis:)
      Jeg får ikke dårlig samvittighet til å bruke det:)

    2. Matbloggerlivet ser slitsomt ut; å måtte huske å ta et bilde for hvert steg man gjør. Enda ser jeg at du jukser litt, du har ikke lagt ut bilder fra da du var i butikken og handlet ingrediensene, ei heller når du hadde stablet alt pyntelig på benken FØR du begynte å lage maten 😉

      Jeg tror definitivt ikke man trenger å være kokk for å lage kryddersmør. Det lærte jeg av pappa, og han er rørlegger.

      1. Du har rett. Jeg har ingen innlegg av ukens mathandel. Har hatt det før. Det tar jo en halv evighet bare å plassere alle varene så det ser lekkert ut.
        Godt å høre at man ikke må være faglært for å lage kryddersmør

    3. Bare å gi beskjed hva du liker skal jeg klæsse sammen en gøy rett helt gratis….
      Hilsen en som nå er begynt å følge din penn.
      Og elsker kjøtt, men kroppen kjemper mot meg der….så da hiver man seg rundt og finner mange festlige retter..
      Og min gubbe har lov til å ha sitt kjøtt fremdeles…det er jo så mye god lukt der 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg