Solvorn.

Da jeg på mandag skrev innlegget Gamle Gubben Grå og kjerringa på tur…… fikk jeg en kommentar fra Grete Asprem om at når vi var på kantene rundt Skjolden så måtte vi ta tuen til Solvorn. En utrolig vakker plass i Luster, skrev Grete.

Gamle Gubben Grå og jeg liker vakre plasser, og vi liker å utforsk plasser vi ikke har hørt om, så vi dro av sted.  Og Grete, vi angrer ikke!!!

Her er Gamle Gubben Grå på vei bortover “hovedgata”.  Han står og leser på et skilt som forteller historien til huset. Slike skilt var det mange av  og slike skilt elsker vi.

Lenger borte i denne gata lå cafeen Nesten Heime som drev med krakker og kajakk. Her kunne du i tillegg til å kose deg med kaffe og mat leie kajakk eller sup, eller bestille tur med rib.

Vi nøyde oss med kaffe, men hadde vi hatt med “ungene” Hadde nok noen av de latt seg friste til å være mer aktive.

Det var skikkelig fint å gå rundt å fotografere.  Mange flotte bilder og ikke minst inntrykk.  Og plutselig fikk jeg øye på noe som jeg så for megdom det perfekte spisested!!!

Kvitabui matnaust og galleri! Har dere sett noe så rått?!? Og sjekk den uteserveringa! Ytterst på brygga der.

Desverre var stedet bare åpent i helgene, så vi fikk ikke prøvd stedet.  Neste gang, neste gang skal jeg spise på den brygga der. Ja for det må jo bli en neste gang.

Neste gang skal jeg og ligge på Walaker Hotell, et utrolig koselig gammelt hotell som er det eldste hotellet i Norge som fremdeles er i drift. Og det er den samme familien dom har drevet det siden 1500-tallet.

Man kanon ta ferje over til Urnes og Urnes stavkirke fra Solvorn. Hadde jo vært noe for oss som er så glad i kirker  men vi hadde andre planer og dro videre etter å ha vandret rundt ett par timer.

Takk for anbefalingen. Stedet var vell verdt et besøk ikke minst for fotogale mennesker som meg.

6 kommentarer

Siste innlegg