Brudd i kommunal sektor….

Ja jeg er en lønnsoppgjør nerd. Noen gleder må jo en stakkar ha når en ligger her rett ut med gipset bein.  Som jeg skrev om i innlegget her ble det brudd i statlig sektor i årets lønnsoppgjør i går. Nå er det ikke overraskende også brudd i kommuneoppgjøret. De som sitter på pengesekken må forstå at arbeidstakerne i det offentlige ikke finner seg i en nedgang i kjøpekraften for andre år på rad. En nedgang i kjøpekraften betyr i realiteten en reallønnsreduksjon. Når prisene i samfunnet stiger mer enn lønningene får man jo mindre for pengene og derved dårligere råd.

Meklingsfrist i kommunalsektor er satt til midnatt 26.5., det samme som i statlig sektor. Det blir spennende å følge med. Jeg tror kampviljen ute blant folk er stor, streikeviljen er stor. For det føles blodig urettferdig at de offentlig ansatte som virkelig har stått på under pandemien skal være de som skal bære kostnadene for krisepakkene til næringslivet. For som du kan lese i innlegget her. er det noen som har tjent penger, mange penger under pandemien

Og siden vi snakker om kommunal sektor og kommunalt ansatte. Glem vitsene om folk som lener seg dagen lang på spaden og grøfter som går i arv. Glem dine fordommer mot kommunalt ansatte i kommunens administrasjon.  De man nå har stått på krava for er de som var der for våre eldre på institusjon når vi ikke fikk lov til å gå på besøk. Det er lærerne som har håndtert hjemmeskole, kahotundervisning, og drillet 7 åringer i smittevernrutiner. Barnehageansatte som skal praktisere smittevern, omsorg og nærhet blant snørr og tårer i en barnehsgehverdag hvor det ikke er lov å klemme. Det er mange av hverdagsheltene som har vist både løsningsevne og stor fleksibilitet. Fortjener de ikke å slippe å få redusert kjøpekraften?

Til uka er det de sykehusansatte sin tur til å starte forhandlingene. Det såkalte Spekteroppgjøret. Det er jo det som interesserer meg mest. Det er det oppgjøret radiografene jeg skal forhandle for er en del av. Hvis radiografer og andre sykehusansatte skulle få en dårligere lønnsutvikling enn alle andre grupper i samfunnet tror jeg de fleste vil være enige med oss i at noe er forferdelig galt. Flotte ord fra ministre og klapping fra altanen er hyggelig det, men det betaler ikke huslånet eller gir oss mat på bordet.  Det er spennende tider!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg