Trening….

Jeg innrømmer det glatt. Jeg er mer glad i å lese bøker og drikke rødvin enn å trene.  Så når slike som Cornelis  Elander viser muskler og treningsøvelser er liksom ikke det et blogginnlegg jeg klikker meg inn på vanligvis.  Men skal man kommentere bunnbloggeren, må man kommentere det bunnbloggeren skrive selv om temaet ikke fenger meg.
Jeg mener, da jeg kommenterte toppbloggerne stoppet jeg ikke å kommentere selv om de skrev om noe jeg ikke hadde interesse av.  Da hadde jeg ikke skrevet så mange innlegg om Rumpe-update…….. Så hvorfor ha en annen innstilling til Bunnbloggerne?

Nei, min godeste Elander Nå skal du og treningen din under lupen.

“Den beste treningen å utføre hjemme” har Elander kalt innlegget sitt, Vel, når jeg googler “trening hjemme” får jeg opp nok av treff.  Vi har jo akkurat vært gjennom en periode med stengte treningssenter, og selv om det ikke har hatt non innvirkning på min hverdag så er det nok mange som har vært rimelig desperate etter å trene….
Hva som er best skal ikke jeg uttale meg om .

Men nok oppvarming, nå skal det trenes!!

På det første bildet har Elander tærne på to sånne stepp-krakker som står oppå hverandre. Så har han hendene på et flislagt gulv.  Strake armer, og kroppen som da ligger flat i lufta hvilende på armene iden ene enden og de strake tærne oppe på krakkene i den andre.

se her

Jeg er svært usikker på om Elander har sine ord i behold når han sier at dette er den beste teningen å utføre hjemme. Er denne Elander virkelig sikker på om ei utrent kjerring på godt over 100 kilo, albuer som ikke kan strekkes helt ut, og en ankel som ennå ikke er ferdig restituert skal prøve seg på det der?  Og at det er det beste hun kan gjøre for å trene hjemme?
Jeg er svært usikker.  Tror muligheten for flere skader er større enn sjansen for bedre helse.
Klokelig lar jeg være å prøve.

Øvelsen heter “Push-ups på kasse” ser jeg lengre ned i innlegget, hvis noen andre vil prøve.

Neste øvelse er dips på kasse, og tar spesielt godt på triceps og overkropp.  Den kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende.
Start med hendene plassert på for eksempel en benk eller kasse bak deg, og med beina hvilende strakt foran deg. Senk kroppen ned, men pass på at albuene peker bakover og ikke ut mot hver side, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen. 

Denne øvelsen ville nok ankelen tåle. Men albuene?  Nei jeg tror heller ikke dette er en øvelse jeg skal forsøke meg på.  Tror ikke sjansen for å skade meg er like stor ved denne øvelsen som ved den forrige, men jeg tror heller ikke jeg vil klare 3 sett, eller en eneste repetisjon.  Jeg ville fort landet helt nede på gulvet med både rumpe og bein, og tror ikke jeg ville klart å heise meg opp igjen bare ved hjelp av armer som er bak på ryggen.

Jeg er ikke så skarp når det gjelder trening.  Jeg skjønner ikke helt verke av tekst eller bilder hvordan jeg skal utføre øvelsen “En arms roing”

V-ups på benk derimot har jeg prøvd på før.  Det gikk heller ikke så bra, men det går bedre nå.  Mitt første forsøk kan du lese om her. Nå klarer jeg å løfte opp begge bena samtidig.  Det er da et fremskritt…..

Hvis dere i likhet med meg er usikre på om Elander virkelig kommer med den beste treningen å utføre hjemme, så tror jeg kanskje jeg har funnet svaet.  På Helsenorge kan du finne enkle styrketreningsøvelser som passer for de fleste og kan gjøres i eget tempo,  De kan du finne her  Jeg tror de øvelsene kanskje er bedre å begynne med for flere enn meg.

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg